TV csatornák és műsorgyártók
Sok minden kivállthatja a pajzsmirigy alulműködését

Sok minden kivállthatja a pajzsmirigy alulműködését

Mivel a pajzsmirigy betegségek a lakosság igen széles rétegét érintik, nagyon sokan foglalkoznak a különböző gyógymódok megismerésével. Először is tisztázni kell, hogy az immunrendszer 70 százaléka a bélrendszerben van, ezért érthető, mennyire fontos a megfelelő táplálkozás, amikor a pajzsmirigy alulműködés problémája áll fenn.

A legtöbb esetben az orvosok gyógyszeres kezelést javasolnak erre a problémára, pedig a természetes utak is hatékonyak lehetnek. Olykor pedig az egyszerű életmódbeli változtatással jelentős eredmény érhető el. A gyengül emésztési funkciók és a bélrendszer áteresztőképessége gyakran vezet ilyen betegséghez, ugyanis az immunrendszer megtámadja a normális pajzsmirigy szöveteket.

Az alacsony szénhidrát bevitel és a cukrok mérséklése tehát kulcsfontosságú tényezők ebben az esetben. A pajzsmirigy alulműködés jele a legtöbb esetben az elhízás. A folyamatos éhség, a fokozott étvágy és az evés utáni fáradtság azt jelzi, hogy valami probléma van a szervezetben. Ebben az esetben érdemes odafigyelni az inzulin-érzékenységre is és olyan diétát kialakítani, ami segít az állapot mérséklésében. Egyre gyakrabban lehet hallani, hogy a stressz számos fizikai tünetet produkál.

Ez bizony így van, ugyanis a pajzsmirigy alulműködés egyik fő oka a folyamatos stressz is lehet. Amennyiben túlságosan feszült a hangulat a munkahelyen, emiatt pedig otthon sem lehet kikapcsolódni, a stressz-hormon szintje megnő, ami ront a mellékvese és az agy kommunikációján a pajzsmiriggyel. Mindenkinek fontos, hogy odafigyeljen ezekre a tényezőkre!

Print Friendly, PDF & Email