TV csatornák és műsorgyártók

Pecsétgyűrű

A régmúltból gyakran öröklődtek át különféle szokások vagy valamilyen divatorientáció. Amikor még másik rendszert éltünk a feudalizmus során, akkor kevesen engedhették meg maguknak a kihívó ékszerek viselését. Csakis a nemeseknek volt ezekre lehetőségük. Ide vezethető vissza a modern kor egyik igen látványos viselete. A pecsétgyűrű egy egészen kifinomult ékszer, amelyet legtöbbször üzletemberek kezén lehet észrevenni. Ma már csak divatcélt szolgálnak ezek a termékek, de a fent említett időkben tényleg azt a célt szolgálták, amiről a nevüket kapták.

Nem volt mindenkinek saját bélyegzője, amit a zsebébe csúsztathatott vagy éppen az irodában tarthatott, mint ma, ezért aztán a gyűrűjére volt vésve a család címere. Ezt az ujján viselve a főúr mindenhová magával vitte és bármikor használatba vehette, ha igény volt arra. Innen indult el a divat, ami mai napig is él, de már nem látja el az eredeti funkcióját, csak azt jelzi, hogy egy előkelőséggel van dolgunk. Nem ritka, sőt, egyre gyakoribb, hogy hölgyek is viselnek pecsétgyűrűt.

Pontosan ennek apropóján, az ékszerkészítők igyekeznek a keresletnek megfelelő kínálatot megteremteni. Ha nem tudjuk pontosan merre éri meg alaposan körülnézni, akkor a schmuckekszer.hu felületen bátran elkezdhetjük a keresést. Néhány kattintás után akkora kínálattal találjuk szembe magunkat, aminek a teljes áttekintése jelentős időbe telik. Az online rendelés előnye, hogy senki sem sürget bennünket. Nincs lökdösődés, türelmetlenkedés és az ajtókat sem zárják be előttünk.

Ha éppen éjszaka ébredünk fel arra, hogy álmunkban megláttuk azt a gyűrűt, amire vágyunk, akkor azonnal kezünkbe vehetjük az okostelefont és fellapozhatjuk a virtuális katalógust. Igenis tiszteletet parancsoló jelleggel bír a legtöbb ilyen kiegészítő. Előnye, hogy remekül látszik, így bárki észreveszi, akivel csak szóba állunk, hogy mégis kivel van dolga. Döntsünk azon pecsétgyűrű mellett, amelyik leginkább kiemeli az egyéniségünket, vagy ahogyan a régi időkben volt szokás, ami utal a családunk ősiségére. Viseljük mindig büszkén és élvezzük az általa nyújtott előnyöket!

Print Friendly, PDF & Email