TV csatornák és műsorgyártók

Inzulinrezisztencia

Ha valaki beteg lesz, akkor azonnal a megfelelő gyógyszeres kezelés után kezd kutatni vagy erről érdeklődik az orvosánál, pedig vannak olyan problémák, amelyek természetes módszerekkel is orvosolhatóak. Például az inzulinrezisztencia elsődlegesen életmódváltással kezelendő és csak akkor van szükség gyógyszerekre, ha ez nem válik be.

Azonban a cukros, lisztes ételek elhagyása, a szénhidrát csökkentése és a rendszeres sport az esetek nagy többségében pozitív változásokat szokott hozni, így az orvosok is ezt ajánlják első próbálkozásként. Ellenben azt tudni kell, hogy az inzulinrezisztencia nem fog eltűnni. 

Ha ez a betegség felüti a fejét, akkor egy életen át tartó életmódváltásra kell felkészülni, mert csakis így maradhat tünetmentes és ebben az esetben nem lesznek következményei. Ugyanis az inzulinrezisztencia számos komoly egészségügyi gondot hozhat magával, amelyek közül a néhány plusz kiló csak a legkisebb bajt jelenti. Nőgyógyászati problémák léphetnek fel és akár kettes cukorbetegség is kialakulhat, ezért nem szabad elhanyagolni.

Print Friendly, PDF & Email