TV csatornák és műsorgyártók

A tömörfa ablakok közül nincs két olyan, ami egyforma lenne.

Amennyiben passzívházat készül építtetni pár éven belül, akkor már most célszerű a nyílászárók között nézelődnie. Ugyanis a passzívház ismérvei közé tartozik, hogy kevés energiafelhasználással és csekély rezsiköltség mellett lehet felfűteni. Tökéletes választás például a háromrétegű üveggel készült, hőszigetelt fa nyílászáró. A tömörfa ablakok közül nincs két olyan, ami egyforma lenne.

Ez azért van, mert minden vásárlónak más az ízlése. Manapság olyan sokféle fa közül lehet válogatni, hogy sokan csak fogják a fejüket a széles kínálatot látván. A designerablak.hu weboldalon választhat például cseresznye, tölgy, dió, kőris, akác, juhar, csömörös nyár és rengeteg másik változat közül. A sokéves tapasztalattal bíró szakemberek segítenek Önnek, hogy megfelelő döntést hozhasson. A vásárlás előtt érdemes egy helyszíni felmérést is igényelni, amit már akkor kérhet, ha a falak állnak.

Akkor a szakemberek megmérik az ablakok helyeit és megtervezik a tökéletes méreteket keretekkel és tokokkal együtt. Ha rejtett tokos redőnyt és szúnyoghálót is igényelni szeretne, akkor azt még a legyártás előtt jelezze! A gyártási idő a csúcsidőszakban megnövekedhet, így az akár még 8-10 hét is lehet. Vagyis megtörténhet, hogy több mint 2 hónapot kell várnia az új nyílászárókra. Azonban higgye el, hogy megéri, hiszen a magas minőség és a szép megmunkálás sokat jelent a hőszigetelés és az esztétika terén.

Amikor valaki már az építkezés kellős közepén tart, sokszor újratervezi és gondolja a beépíteni kívánt ajtókat, ablakokat. Akkor még egyszer át kell gondolni a stílust, a színt, az anyagot és azt, hogy milyen zárral, valamint hőszigeteléssel kéri. A hőszigetelt modellek esetén egy polisztirolhoz hasonló anyagból készült kiegészítő kerül felragasztásra az ablakok alsó részén. Ez hosszútávon mindenképpen megéri, mivel el lehet kerülni a hő-hidak keletkezését. A tömör fából készült nyílászárók szebbek és természetesebbek, mint a műanyagból előállított változatok. Ha vásárol, mindenképpen több 10 évre válasszon!

Print Friendly, PDF & Email