TV csatornák és műsorgyártók
trekking

Trekking kerékpár

Természetesen nem mindegy, hogy az ember városi tekerésre vagy épp túrázására, milyen bringa mellett dönt. Az utóbbinál csakis a trekking kétkerekű jöhet szóba, hiszen az úgy lett legyártva, hogy maximálisan megfeleljen a keményebb terepeken. De vannak már olyan modellek is, amelyek a cross és a trekking kerékpár hibridjei, így megadva a lehetőséget a tulajdonosnak, hogy vagy túrabicikliként használja azokat, vagy meghagyja sportosabbnak.

Ilyenek a cross trekking bicajok, amelyek igazából a megszokottnak mondható túrabringák sportosabb változatai. Ezek 100 százalékosan beválnak akkor, amikor hosszabb távokat kell megtenni, mondjuk vegyes terepen. Az efféle biciklik a megszokott túrabicajoknál sokkal könnyebbek.

Ez annak köszönhető, hogy már gyárilag nem rendelkeznek azokkal a kiegészítőkkel, amiket a túrabringákon meg lehet figyelni. Gondolni kell itt a sárvédőre, kitámasztóra vagy épp a csomagtartóra. A cross trekking tehát egy sokkal sportosabb vonalat képvisel. A hagyományos túrakerékpár, a városi bicaj és a cross fajta is megvehető a speedbike.hu oldalon.