TV csatornák és műsorgyártók
hullámlemez felrakás

Hullámlemez felrakás

Szerencsére, még ebben a nehéz gazdasági helyzetben is fejlődnek, építkeznek a fiatalok, ugyanakkor az is tény, hogy megpróbálnak a lehető legköltséghatékonyabb módon bánni az anyagi alapjaikkal. Így gyakran kerül felhasználásra a megfizethető áron kapható hullámlemez, amit, ha nem is a lakóházra, de a garázsra, melléképületekre szoktak felhelyezni. Az aceltrapezlemez.hu linkre kattintva még többet tudhatsz meg a hullámlemez felhasználásáról.

A hullámlemez, más néven szinuszos trapézlemez lágyabb megjelenésű, mint a hagyományos változatok. Nagyon jól véd az időjárási viszontagságok ellen, mivel a gyártók ennek a 0,4-0,75 mm vastagságú horganyzott acéllemeznek az egyik oldalát műanyag bevonattal is ellátják. Ipari, mezőgazdasági és lakóépületeket is burkolnak hullámlemez tetőkkel, de további fontos felhasználási területük a régi, elavult palatetők kiváltása.

Ez utóbbiakat tanácsos lecserélni, hiszen a hagyományos hullámpala egészségre káros azbesztet tartalmaz, aminek pora a folyamatos elöregedés során a levegőbe kerül és károsítja a környezetében élők tüdejét. Tökéletes helyettesítője ennek a hullámlemez tető, legyen az műanyag vagy bitumenes változat. Ráadásul ez könnyebb, esztétikusabb és az egészségre sem káros. A hullámlemez előnyei között szerepel elsősorban a költséghatékonyság, hiszen lényegesen olcsóbb, mint azok a hagyományos anyagok, amelyeket tetőfedésre szoktak alkalmazni.

Időtálló jellegű és az időjárás sem tesz benne semmiféle kárt. Nehezen szennyeződik a felülete, de ha ez mégis megtörténik, akkor könnyen meg lehet tisztítani. Könnyen felszerelhető bármilyen felületre, köszönhetően önhordó szerkezetének és a viszonylag elhanyagolható súlya miatt nem terheli meg az alapjául szolgáló szerkezetet sem. Minimális hulladék keletkezik a hullámlemez felszerelése során, mivel a kívánt méretben rendelhető meg. Amennyiben építkezel vagy felújítanád az udvaron található melléképületeket, feltétlenül célszerű megfontolnod a hullámlemez használatát a céljaid megvalósításához!