TV csatornák és műsorgyártók
jáde hatása

Jáde hatása

Már időszámításunk előtt 6000 évvel is készítettek a kínai császároknak jáde ékszereket az akkori udvari művészek, mert akkor is csodálatos hatásokat tulajdonítottak ennek az ásványnak. Az emberi szervezetre gyakorolt jáde hatása kiterjed az idegek és a mellékvese működésének kiegyensúlyozottságának biztosítására, illetve a méregtelenítő mechanizmusok jobb működésére. A kristály normalizálja az adrenalin termelődését, egyensúlyba hozza a sav-bázis arányt, valamint az ásványi anyagok szintjét és a vízháztartást.

Ezeken kívül, a jáde hatása évezredek óta közismert, mivel lelkileg, szellemileg és mentálisan is segít az egészség megőrzésében. Megnyugtat, segít egyensúlyba kerülni önmagunkkal és a világgal, távol tartja az ártó energiákat. Szerencsehozó kőnek is tartják. A legismertebb zöld színben, de vannak fehér, szürkés, sárgás, barnás változatai is, mert ez az ásvány könnyen színezhető. Elmondható, hogy a jáde hatása minden területen befolyásolja az ember állapotát, éppen ettől kiemelkedő.

A hegyikristály hatása a test csakráira

Nagyon fontos, hogy testileg, lelkileg egyaránt jól legyünk a mindennapokban, ellenkező esetben bizony betegségekkel találhatjuk szembe magunkat. A hegyikristály hatása az ezotéria hívei szerint, az emberi test csakráira hat pozitívan és elősegíti az energia szabad áramlását. Támogat bennünket az áhított testi, lelki és szellemi balansz megteremtésében. Lelki problémák esetén ajánlott egy hegyikristály felhasználásával előállított ékszer viselése, hiszen a buddhisták szerint, a szóban forgó ásvány a tisztánlátás ékköve.

Így segíthet megtalálni az utunkat ebben az életben. A hegyikristály hatása kiterjed még a rossz álmok elűzésére is, ezért célszerű kipróbálni ezen kő erejét, ha valakit rendszeresen rémálmok kínoznak. Szintén sokat segíthet az ásvány abban, hogy kizárjuk a világ zavaró tényezőit, ha negatív érzések fogságában élünk. Ugyanakkor a testi bajainkra is kiterjedhet a hegyikristály hatása, sokan tulajdonítanak neki fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő erőt. Mások szerint megkönnyíti a méregtelenítés folyamatát.