TV csatornák és műsorgyártók
Kékfrankos

Kékfrankos

Webáruházunk borai között több évjárat is megtalálható. Már és még kaphatóak a 2012-es év borai, ami egy nagyon jó évjárat volt. A vörösborok közül a több népszerű fajta is megvásárolható, amelyek közül a népszerű Kékfrankos sem elhagyható. Ez a fajta a szomszédos osztrák területekről vándorolt át és terjedt el hazánkban. Manapság nem a tömegtermelés áldozata már, hiszen kiváló minőségű bor készül belőle. A jó minőségű Kékfrankos gyártása, a többi borhoz hasonlóan szaktudást és technológiát igényel, tehát nem kerülhet fillérekbe.

De fontos, hogy az emberek minél több jó minőségű bort fogyasszanak, természetesen korlátozott mennyiségben. A bor tömeggyártás ideje szerencsére lejárt és noha készülnek asztali borok, de a szőlőt csak nyomokban látott borok remélhetőleg teljesen eltűnnek a hazai piacról. Kékfrankos elsősorban húsételekhez ajánlott, raguhoz, pörköltekhez. Ez a savban dús, karakteres ízű bor önmagában is készül, de a Bikavér egyik alapanyaga is. Elsősorban a soproni, egri és szekszárdi borvidéken termelik.