TV csatornák és műsorgyártók
konyak

Konyak

Az alkoholok között is jól elhatárolható kategóriákat tudunk felosztani aszerint, hogy milyen minőségben készülnek azok. Talán mindenkinek egyértelmű, hogy a konyak az elit osztályba sorolható, amit főleg az előállítás módjának köszönhet. Ennek eredményeként a kóstolása szinte már külön művészetnek számít, annak folyamata pedig bonyolultnak is mondható. Az ízlelés első fázisa a pohárban való pihentetés.

A kitöltés után, az italnak szobahőmérsékletűnek kell lennie – erre a melegítési célra szolgál a talp nélküli kézbe simuló pohár -, illetve érdemes egy kicsit pihentetni a kóstolás előtt. Miután hagytuk egy kicsit nyugodni a konyakot, forgassuk meg a poharunkban, és vizsgáljuk meg a színét, majd az állagát is. Következő lépésként a harmadik érzékszervünkre, az orrunkra támaszkodunk.

Először forgatás nélkül kell megszimatolni a konyakot, majd egy kissé megpördítve a pohárban. Csupán ezek után ízlelhetjük meg az italt, aminek a valódi karakterét, valamint tulajdonságait a lehető legkisebbeket kortyolva tudjuk megismerni.

Print Friendly, PDF & Email