TV csatornák és műsorgyártók
vashulladék leadás

Vashulladék leadás

A feleslegessé vált fémtárgyakat nem ajánlott egyszerűen a szeméttelepre eljuttatni, többet ér felhasználásra átadni. A MÉH telepek bármelyikén megvalósítható a vashulladék leadás vagy pedig a meheshulladek.hu weboldalt működtető, hasonló profilú cég képviseleteiben, Tatabányán és Oroszlányon. Kizárólag hitelesített mérleg használható a mérés során, ez államilag ellenőrizve van és csak akkor kap a telephely engedélyt, amennyiben a hibahatáron belül van a készülék, vagyis minden megfelel a szabványoknak.

A kisebb méretű és mennyiségű vashulladék leadás esetén mindenképp a kis mérleg használata ajánlott, ez pontosan üzemel 600 kilóig. A nagy hídmérleg tévedhet 10-20 kilogrammot, de ez még eleget tesz a magyar szabványoknak. Az átvevőhelyek egész kilókat számítanak csak be és lefelé kerekítenek. A hulladék minősége és ára jelentős mértékben függ annak vastagságától és szennyezettségétől. A vashulladék leadás előtt érdemes eltávolítani az esetlegesen jelenlévő szükségtelen anyagokat.

A színesfém hulladék árak több paramétertől függnek

A meheshulladek.hu weboldalt működtető cég tatabányai és oroszlányi telephelyein felvásárolják a különféle színesfémeket, mint amilyen a bronz, a horgany, a spiáter, az ólom, a vörös- és sárgaréz, az alu vagy alu-réz hűtőbordák. Az aktuális hazai és a világpiaci tényezők függvényében alakulnak a színesfém hulladék árak, a leginkább meghatározó paraméter magának a behozott anyagnak a súlya. A mérlegelés kizárólag hitelesített mérleggel végezhető el.

A színesfém hulladék árak esetében érdemes arra is figyelni, hogy egész kilókat vesznek át és lefelé kerekítenek. Ez azt jelenti, hogy 2,9 kg mérésekor mindössze két 2 kg-ot fognak kifizetni. Az ügyfél megteheti, hogy visszaviszi a tárgyait és gyűjt még hozzájuk, hogy ne bukjon az üzleten, valamint kisebb dolgok otthon is lemérhetőek az átadás előtt, informálódásként. A színesfém hulladék árak függnek továbbá a vastagságtól és az esetleges szennyezettségtől, ami alatt értendő más, újra nem felhasználható anyagok jelenléte.