TV csatornák és műsorgyártók
Az Apáca

Az Apáca

Az új, modern filmek mellett végre egy régi történet is helyet kap a mozisikerek sorában, amely egy igen kényes témát dolgoz fel. A francia Az Apáca című film Denis Diderot XVIII. századi író regényét dolgozza fel igen hatásos módon. A téma túl kényes volt ahhoz, hogy az író életében ki tudta volna adni a könyvet, de halála után megjelent és kora egyik legfelkavaróbb alkotásává vált.

A történetben egy fiatal életvidám lány szülei nyomására egy kolostorba kerül, ahol az apácák veszik szárnyaik alá és próbálják az általuk helyesnek vélt útra terelni. Suzanne nem akar behódolni a vasszigornak, így nagyon hamar kivívja az apácák ellenszenvét és megtapasztalja az akkori legszigorúbb módszereket, amellyel be akarják törni a fiatal lányt. Suzanne-nak meg kell küzdenie az apácák kegyetlenségével, szexuális erőszakoskodásaival, amelyek mai szemmel nézve szinte elképzelhetetlenek.

A legnevesebb francia színészek keltik életre a darabot maradandót alkotva. A hazai mozik is műsorra tűzik Az Apáca című filmet, márius 13-án lesz az országos premier. Március 5-án az Uránia moziban sajtóvetítésre kerül sor, majd március 10-én Magyarországra látogat Guillaume Nicloux, a film rendezője, aki szívesen válaszol majd az érdeklődők kérdéseire a filmmel kapcsolatban.