TV csatornák és műsorgyártók

A háztartásaink rengeteg elektromos készülékkel, kis- és nagygéppel van telezsúfolva, amiknek a száma elmondható, hogy egyre csak növekedő tendenciát mutat. Manapság szinte minden tevékenységre elérhető gépiesített alternatíva, legyen szó a háztartásról, szórakoztatásról, szerszámokról, szabadidős vagy sporttevékenységekről, információ és távközlési technológiáról vagy orvosi berendezésekről.

Ezek az elektromos és elektronikai berendezések egy idő után vagy működésképtelenné vagy elavulttá, ezáltal szükségtelenné válnak a tulajdonosaiknak. Mivel az elektronikai hulladék mennyisége évről évre növekszik, egyre nagyobb problémát jelent az ártalmatlanításuk, ugyanis a bennük található veszélyes és mérgező anyagok káros lehet a környezetre és az egészségünkre is.

Az elektronikai hulladék nem dobható pusztán a háztartási szemétbe, ugyanis esetlegesen a földbe kerülve, a mérgező vegyi anyagok kioldódhatnak a talajban, a talajvízbe szivároghatnak, onnan pedig csendben mérgezhetik az édesvíz forrásainkat.

Milyen tényezőktől függ a nyúzott vörösréz ára?

Fémhulladék leadására minden magyarországi adószámmal rendelkező természetes személynek lehetősége van az erre specializálódott fémkereskedelmi telepeken. A színesfém felvásárlási árak, így a nyúzott vörösréz ára is függ a világpiaci ártól, így érdemes érdeklődni, informálódni az adott MÉH telepen, még a leadás előtt.

Minden fémhulladék csak fajtánként mérhető és árazható be, ezért érdemes szétválogatni vagy szétszerelni a hulladékot. Ha erre nincs lehetőség, a legolcsóbb árában fogják kiszámolni a végösszeget. Minden méhtelepen hatóságilag hitelesített mérlegen mérhető a rézhulladék, kis mennyiség esetén ajánlott a kisebb, 600 kg-ig mérő mérleget használni, a nagyobb mérleg akár 10-20 kg-ot is tévedhet, amely szintén elfogadott és szabályos.

Fontos tudni, hogy az átvevőhelyek általában egész kilókat vesznek át, így a nyúzott vörösréz ára függ attól is, hogy a kerekített mennyiséggel számolunk-e vagy sem. Amennyiben segítségre van szükségünk, a MÉH telep munkatársai készséggel állnak rendelkezésre.