TV csatornák és műsorgyártók
Királydaróc

Királydaróc

Jó látni, hogy a megyeszékhelytől távolabb fekvő települések elindultak a fejlődés útján! Természetesen több tényező is befolyásolja ennek menetét, ütemét és mértékét, de az mindenképpen pozitív dolog, hogy Királydaróc újra felemelkedik, még ha lassan is. A modernizálás halad, bár a jelenlegi vírushelyzet kissé visszafogta az ütemet, de nem állította le.

Elég csak arra az ultra modern orvosi rendelőre gondolni, ami nemrég került átalakításra és átadásra, EU pályázat révén. Vagy a néhány évvel ezelőtt átadott játszótérre. Királydaróc központja is szépül, ahogy az iskola is megújult és most kiegészül egy új óvodával. Bár szűkösek az anyagi lehetőségek, de a pályázatok segítségével azok a tervek is megvalósulhatnak, amire önerőből nem lenne lehetőség.

Több cég gyökeret vert a településen és az új tűzoltóállomás is méltó helyre került. A sokszínűség jellemzi a települést és a benne élő embereket is, hiszen minden szempontból vegyes közösség jellemzi Királydarócot. Magyarok, svábok, románok, görög és római katolikusok, reformátusok, ortodoxok együtt osztoznak a településen.