TV csatornák és műsorgyártók
babasampon

Bio babasampon

Könnycseppmentes, univerzális és biztonságos. Ha a tökéletes babasampon után kutat, akkor olyan termékre van szüksége, amelyik megfelel ennek a három kritériumnak. Egyes szülők azonban kifogásolhatják ezt az állítást, mert szerintük a gyermek kozmetikumokra történő pénzkiadás egyszerűen pazarlás és univerzális termékeket kell használni.

Azonban a bőrgyógyászok és a gyermekorvosok szerint, a babasamponok nem csupán a gyártók marketingeszközei, hanem szükségszerű kozmetikumok. Nem véletlen, hogy a babaápoló termékek gyártására toxikológiailag is sokkal szigorúbbak az előírások!

Különösen fontos, hogy kisgyermekkorban bőrnyugtató hatóanyagokban gazdag termékeket használjunk. A felnőtteknek készült termékek többségének összetétele szilikont, SLS-t, drasztikus felületaktív anyagokat, valamint parabéneket tartalmaz.

A szülők gyakran próbálnak takarékoskodni és az első terméket megvásárolják, amit meglátnak a polcon. A csemeték bőre viszont sokkal érzékenyebb, mint a felnőtteké és még nem áll készen az ilyen hatásokra.

Az is fokozza ezt a tényt, hogy a felnőtt kozmetikumok gyermekek szemébe jutása esetén kellemetlen irritációt, “égető” érzést okozhatnak. Ez inspirálta a BIOLA laboratóriumát is arra, hogy biztonságos a gyógynövények bőrnyugtató, regeneráló hatóanyagaival gyártott babasampont hozzon létre a piciknek a születéstől pillanatától kezdve.