TV csatornák és műsorgyártók
szerves trágyaszóró

Szerves trágyaszóró

Az emberiség száma az elmúlt évtizedekben folyamatosan nőtt, ami komoly megterhelést jelentett a bolygónak. Ami lehetőséget teremtett arra, hogy ilyen sokan legyenek a világban, egyértelműen az iparosított mezőgazdaság és állattenyésztés. Ha nem sikerült volna kimagasló hozamokat elérni a megművelt földterületeken, akkor bizony sokaknak nehezen jutott volna élelem. A folyamatosan fejlődő tudományterületek mindent megtesznek, hogy a teljesítményt még jobban fokozzák.

Adott egységnyi területről, ami általában 1 hektár, minél nagyobb termést igyekeznek elérni. Ehhez viszont mesterséges beavatkozásra van szükség. A növények úgy tudnak nagyobb produktumot elérni, ha elegendő tápanyaghoz jutnak és a kártevőkkel szemben is meg vannak védve. Ez egy bonyolult és összetett rendszer, aminek az elemei szorosan összefüggnek egymással, ezért ezeket különválasztani elég nehéz és nem is feltétlenül kell. Természetesen csak bizonyos munkafázisokat lehet egy menetben elvégezni.

Ha cél a talajok szerves anyag tartalmának növelése, akkor ahhoz bevitelre van szükség a rendszerbe. Ez lehet szintetikus, illetve szerves trágya. A szerves komponenseket általában folyadék vagy szilárd formában juttatják ki a felületekre, amit aztán beforgatnak vagy nem. Amikor szilárd komponensek, általában istállótrágya kijuttatása történik, akkor ahhoz speciális berendezések igénye merül fel. Régen ezt még villával oldották meg a gazdák, de ez már korántsem elég hatékony, főleg, ha több 10-100 hektáros területeket kell lefedni.

Több szempontot is érdemes figyelembe venni szerves trágyaszóró vásárlásnál. A speciális berendezések voltaképpen egy utánfutóból lettek átalakítva, aminek a végén található egy adagolórendszer. A méretek mindig döntőek, akárcsak a minőség. Mivel a trágya elég agresszív kémiai komponens, így muszáj ellenállóak legyenek a fém részek, különben gyorsan tönkremennek. A vezérlés módja sem elhanyagolható, hiszen azt általában a traktor belsejéből lehet irányítani. A novara.hu a legtöbb igényt kiszolgáló termékeket kínálja, amelyek sokban segítik a teljesítmény fokozását.