TV csatornák és műsorgyártók
inverteres klíma

Inverteres klíma

A kényelem komolyan meghatározza a modern kor emberének a mindennapjait. Ennek megfelelően tehát lehetőség adódik úgy berendezni a lakást, hogy az teljes egészében képes kiszolgálni a hétköznapokban felmerülő elvárásokat. A forró nyári napokon igazán jól jön a megfelelő klímaberendezés, amivel lecsökkenthető a kellemetlen meleg, de ahogy beköszönt a tél, a fűtésre is gondolni kell. Az inverteres klíma szettek lényege, hogy télen is használhatók fűtésre (forrás: cascadeklima.hu).

Természetesen itt a legtöbb esetben nem arról van szó, hogy teljes üzemidőben dolgozik a szerkezet, hanem inkább csak rásegít a fő rendszerre. A késő őszi és kora tavaszi időszakokban, amikor a fő fűtőegység még vagy már nincs beüzemelve, könnyedén lehet igen didergős reggelekre ébredni. Ilyenkor hasznos, ha bőven elég egyetlen gombnyomás és máris árad a kelelemen friss és meleg levegő. Az inverteres klímák tehát nagyon sokoldalúak, amit megéri kihasználni.

A tervezés során komolyan figyeltek arra a gyártók, hogy olyan eszközöket fejlesszenek, amelyek hosszú élettartamukkal és egyedi teljesítményükkel elnyerik a vásárlók tetszését. Az energiahatékonyság is kulcsfontosságú tényező, ami komoly figyelmet kapott. A Cascade BORA CWH12AAB 3,5 kW inverteres klíma szett ennek megfelelően az A++ és A+ kategóriába került. A működés során felhasznált meghajtógáz sokkal kevésbé környezetkárosító, mint a régen alkalmazott változatok, valamint egykomponensű anyag révén, az újrahasznosítása sem okoz problémát.

A G10 technológiájú DC inverter vezérlés gondoskodik róla, hogy a kompresszor ultra alacsony fordulatszámon tudjon jó eredményt produkálni, ezzel tovább fokozva az energiahatékonyságot. Az „I feel” kényelmi funkció pedig a készülék távvezérlőjébe beépített érzékelő révén tesz azért, hogy azon a területen, ahol a legtöbbet tartózkodunk, az elvárásoknak megfelelő hőmérséklet uralkodjon. A folyamatos állapot fenntartása mentén az energiafelhasználás jól csökkenthető. Természetesen itt még nincs vége a sornak, hiszen 3 fokozatú ventilátor és párátlanító is található beépítve a rendszerbe az igények kielégítéséhez.