TV csatornák és műsorgyártók
kötőtű

Kötőtű

Több száz különböző kötőöltést használnak azok, akik kézimunkáznak. Ezeket az egyedi öltéseket kötőtű segítségével készítik el, amelyekből szintén többfajta létezik, mint például az egyenes, a kör alakú, a kétoldalán hegyes vagy a segédtű. A vastagsága sem mindegy, a megfelelő fajta mellett ugyanis meg van adva, hogy egy-egy terméket melyikkel érdemes elkészíteni.

A kötőtű anyaga általában fa, ami erős és könnyű, a bambusz hajlékony és erős, esetleg műanyag, ami alkalmas kezdőknek is, mert könnyű és lehet még fém is, amit régebben használtak. Hogy milyen fajtát érdemes használni? Nos, először maradjunk annyiban, hogy az árán nem kell garasoskodni, mert fontos a minősége, hogy ne törjön el miközben alkotunk.

A lepraktikusabbként emlegetik a körkötőtűt, mivel a művünk a damilon van, nem csúszik le és ha még csak most kezdtünk is bele a kötésbe, ez a kiegészítő jó segítség. Bármit is szeretnénk kötéssel készíteni, választhatunk kötőtű szettet is, ami több ilyet tartalmaz, így megkönnyíti a dolgunkat.