TV csatornák és műsorgyártók
lézeres szemműtét

Lézeres szemműtét

Az idő nem kímél senkit és semmit. Ahogy haladnak előre az órák, napok, majd pedig az évek, gyakran még a legerősebbnek tűnő szervezet is megadja magát. Erre csak rátesz egy lapáttal a modern kor fogyasztói társadalma, hiszen olyan eszközök használata vált mindennapossá, ami alapvetően nem volt jellemző a múltban. A különféle képernyők, amelyek sajátos spektrumon bocsájtanak ki az egyedi hullámhosszú sugárzásokat, gyakran befolyásolják, de semmi esetre sem támogatják a szem működését. Bár már egyre-másra jelennek meg az újfajta védőfelszerelések, amilyen lehet többek között a kékfényszűrős szemüveg, de ezek gyakran csak utólag lesznek használva, amikor már kialakultak a kisebb-nagyobb problémák. Nem meglepő tehát, hogy olyan sok a szemüveges ember.

Azokról pedig, akik kontaktlencsét viselnek, kevesen tudnak. A bizonyos formában látássérült személyek száma tehát magasra tehető. Szerencsére a tudomány a technológia az orvoslás terén is sokat fejlődött, aminek eredményeképpen megjelentek újfajta eljárások. Budapesten a lézeres szemműtét (06 1 240 6334, 1126 Tartsay Vilmos u. 14.) az egyik leggyakoribb kezelés a szürkehályog műtét mellett.

Ezen megoldások révén sokan tehetik le végleg a szemüveget és szabadulhatnak meg az eddig zavaró állapotuktól. Az évek során a lézeres eszközök rendszere is sokat fejlődött. Ennek eredménye, hogy már többféle módszer között lehet válogatni, igényre szabottan. A legtöbb esetben a költségek határozzák meg, hogy ki melyiket választja. Az eltérés az árakban és a gyógyulás idejében mutatkozik. A végeredmény többnyire ugyanaz, csak a modernebb segédeszközök néhány hetes, míg a régebbiek több hónapos felépülési időt igényelnek.

A budaiszemeszet.hu weboldalon részletesen megismerhetőek a lézeres technikák és az azok használatához szükséges kritériumok. A kérdés már csak az, hogy kinek mennyit ér meg, hogy végre otthon hagyhassa a szemüveget és ismét szabadon járhassa a világot, anélkül, hogy korlátokba ütközne a látás terén. A fájdalommentes beavatkozások révén, a lehetőségek szélesre tágulnak. Érdemes élni a kínálkozó lehetőségekkel.