TV csatornák és műsorgyártók

A vermut az a bizonyos ital, ami mindenkit visszavisz az időben, mégis elválaszthatatlan része a modern asztalnak. Az italok világában egy üveg belőle évszázados történelmet, hagyományt és élvezetet rejt magában. A vermut története évszázadokra nyúlik vissza és különböző kultúrákhoz kötődik.

Ez az ízletes aperitif az ókori Rómából származik, amikor a borokat gyógynövényekkel és fűszerekkel áztatták, a jobb tárolás érdekében. A XVIII. században egy Vermouth névre hallgató kereskedő megalkotta egy aromás, kesernyés ízű bor receptjét, amit az ő tiszteletére neveztek el.

A gyártás első központja az olaszországi Torino városa volt, ami termékeny síkságairól és száraz, lágy fehérborokat adó szőlőültetvényeiről volt híres. Az Egyesült Államokban ez az alkohol a XIX. század végén vált népszerűvé, olyan klasszikus koktélok részeként, mint a Martini és a Manhattan.

A vermut ma is népszerű ital a világ számos országában és mindenhol lehet rendelni. Különböző gyártók állítják elő, persze mindegyik más-más árat szab, mivel saját titkos receptúrával rendelkezik.