TV csatornák és műsorgyártók
búvárszivattyú

Búvárszivattyú

A tavaszi időszak gyakran hoz magával meglepetéseket, néha komoly áradások formájában. Amikor azt tapasztaljuk, hogy a pince víz alá kerül, akkor jobb mielőbb nekilátni a kármentesítésnek. Ehhez a búvárszivattyú hatékony segédeszköz. Ezen terméktípusnak többféle változata létezik, de ami mindegyikben közös, az a működés azon formája, miszerint teljesen a folyadékban elmerülve teszik a dolgukat.

A műszaki felépítések tekintetében sok eltérés mutatkozhat típusonként, amit fontos figyelembe venni a vásárlás előtt. A búvárszivattyú motorja például néha felül, máskor pedig alul található. Ahol ez felül van, ott a teljesítmény alacsonyabb és az emelőmagasság kisebb. Ezeket leginkább ásott, gyűrűs kutakhoz, valamint ciszternák, kerti tavak leürítéséhez használják.

Azonban, ahol a meghajtó egység alul helyezkedik el, ott jelentősen nagyobb emelőmagassággal lehet számolni. Ezek a búvárszivattyú változatok azok, amik 9 méteres üzemi vízszint alatt is bevethetők, a kívánt hatásfokkal, a stabil nyomás csökkenése nélkül. Ne kapkodjuk el tehát a döntést!