TV csatornák és műsorgyártók
Új SCI-FI sorozat

Új SCI-FI sorozat

Személyközi kapcsolatok, identitás, etika. Ilyen és ehhez hasonló alapvető emberi kérdéseket feszeget a REAL HUMANS – AZ ÚJ GENERÁCIÓ című svéd sorozat, amelyben a mesterséges emberek, a hubotok bárki által megszerezhetők, megvásárolhatók, tárgyi tulajdonná tehetők. Ebben az univerzumban szinte minden ember rendelkezik egy gépesített szolgával, hubottal, ám míg egyesek imádják, mások gyűlölik őket. A skandináv sci-fi országos tévépremierrel május 28-án debütál az AXN Sci-Fi műsorán.
Képzeljünk el egy olyan világot, ahol a robotok annyira emberiek, hogy alig lehet őket megkülönböztetni a valódi emberektől. Olyannyira, hogy az emberek akár szeretővé is fogadhatják őket. A REAL HUMANS – AZ ÚJ GENERÁCIÓ című svéd scifi sorozat egy olyan párhuzamos világban játszódik, ahol az emberek életét visszavonhatatlanul megváltoztatta az emberszerű robotok – a hubotok – tudomány teremtette nemzedéke.

A nagysikerű 2012-es svédországi premier hatalmas sajtó visszhangot generált. Hetekig a sorozat által bemutatott problémák foglalkoztatták a skandináv közvéleményt, különösen azok, amelyeket Hollywood elkerül. Ki a felelős az emberrobotok tetteiért? Használhatók rabszolgaként vagy akár szexuális rabszolgaként? Vannak egyáltalán jogaik, vagy gátlástalanul adhatók-vehetők? Mit jelent valójában embernek lenni? További érdekesség, hogy a Svéd Nyelvi Tanács a hubot szót felvette a hivatalos svéd szavak listájába.

A REAL HUMANS – AZ ÚJ GENERÁCIÓ május 28-ától kedden és csütörtökön 23.00 órától látható, kizárólag az AXN Sci-Fi csatornán.

/Forrás: Sajtóklub.tv/