TV csatornák és műsorgyártók

Mindenekelőtt azt kell leszögezni, hogy számos variációban létezik. A fehér rum különleges helyet foglal el a szeszesitalok világában. A története, az előállítása és a felhasználása egyaránt érdekes, illetve sokszínű. A Karib-tenger térségében kezdte meg hódító útját.

Az átlátszó színét az érlelési idő rövidsége és az utána történő szűrés adja. A cukornád levét fermentálják, majd desztillálják. Az így kapott alkoholt fahordóban tárolják, ami minimális ízt és színt ad a nedűnek. Ezt követően megszűrik annak érdekében, hogy kristálytiszta legyen.

A fehér rum könnyed ízvilággal rendelkezik, így nem véletlen, hogy koktélok alapanyagaként is gyakran használják. Érezhető benne a cukornád édes, gyümölcsös és virágos jegyei.

Latin-Amerika országaiban, mint Kuba, Puerto Rico vagy a Dominikai Köztársaság, rendkívül népszerű és hagyományos italnak számít. Legyen szó egy forró nyári napon fogyasztott Mojitoról vagy elegáns esti buliban kínált Daiquiriről, a fehér rum garantálja az emlékezetes ízélményt, ami semmihez sem fogható.