TV csatornák és műsorgyártók

A szóban forgó nedű egyedi és tradicionális szeszesital, amit az agávé növény lepárlásával készítenek. A Mezcal különlegessége részben az alapanyagban, részben a hagyományos gyártási módszerekben rejlik.

Több, mint 30 agávé fajta használható fel az előállításához, amelyek közül az egyik leggyakoribb nem más, mint az Espadin. A kivitelezése hatalmas precizitást, szakértelmet és sok időt igényel. A növény szívét kiszedik, majd földalatti kemencében sütik, aminek köszönhetően létrejön a jellegzetesen füstös íz.

A Mezcal gyártásának következő lépései a darálás, a fermentálás, valamint a lepárlás. Az ital ízprofilja jelentős mértékben függ a felhasznált agávé fajtától és az érlelés idejének hosszától. Mélyen gyökerezik a mexikói kultúrában és történelemben.

Hagyományosan közösségi eseményeken, ünnepeken, valamint rituálékon fogyasztják, sőt, a gasztronómiában is fontos szerepet tölt be. A Mezcal komplexitását sokan nagyra értékelik, ezért egyáltalán nem meglepő, hogy évről-évre egyre több palackot értékesítenek.