TV csatornák és műsorgyártók
Ízletes csemegeszőlő

Ízletes csemegeszőlő

A szőlőt manapság nem kizárólag csak borkészítésre használják. Vannak olyan csemegeszőlő fajták, amelyeket kifejezetten emberi, otthoni fogyasztásra ajánlanak.

Ezek azért jók, mert sokkal finomabbak, mint az átlagos borszőlők, valamint tovább is hagyják érni őket, hogy édesebbek és zamatosabbak legyenek. A Csabagyöngye csemegeszőlőt rendkívül sok helyen termesztik, mivel ennek van az egyik legjobb és legkeresettebb ízvilága hazánkban. A Csaba gyöngye egy keresztezett fajta, melynek alapját a Bronnerstraube és az Ottonel muskotály alkotja. Érdekes szőlőfajta, amelyet már sok évtizede termesztenek hazánkban. Ami a különlegességét adja, az a 130 gramm körüli fürtjein és kellemes, enyhén muskotályos ízű bogyóin kívül a korai érése, ugyanis július végén, augusztus elején már érik, így egyike a legkorábban betakarítható csemegeszőlő fajtáinknak. Vékony bogyóhéja ugyan valamilyen mértékben ront a szállíthatóságán, de étkezési szempontból ideális tulajdonság. Próbálja ki Ön is ezt a remek csemegeszőlő fajtát saját kertjében!