TV csatornák és műsorgyártók
vízmelegítő napkollektor

Vízmelegítő napkollektor

Délen fekvő országokban gyakran látni a háztetőkre helyezett fémből készült víztartályt. Ez gyakran össze van kötve vízmelegítő napkollektor rendszerrel. Ezzel a módszerrel nemcsak a tartályban lévő víz melegszik át, hanem a kollektor csöveiben lévő is. Mivel nyáron a vízmelegítő napkollektorban lévő vízmennyiség gyorsan felhevül, szinte korlátlan mennyiségben áll a rendelkezésünkre.

A csökkent napsütéses időszakban ez a folyamat valamelyest lassul, de még mindig elegendő mennyiségű meleg víz áll a felhasználók rendelkezésére. Vidékünkön is jól működtethető a vízmelegítő napkollektor, annak ellenére, hogy a napos órák száma kevesebb, mint sok déli szomszédunké.

Nálunk is sokan használják a fűtés kiegészítőjeként az ilyen fajta rendszert. Ha nem is elég teljes egészében a lakás felmelegítéséhez, de sokban hozzásegít az alaphőmérséklet megtartásához. Így már csak néhány fokot kell hozzáadni, hogy kellemes meleg legyen a helyiségekben. Az energiatakarékos és költséghatékony megoldások napjainkban elengedhetetlenek.