TV csatornák és műsorgyártók

Hazánkban még mindig elterjedt a gázzal való fűtés. Erre a célra a legalkalmasabb a gázkazán. Ez egy olyan berendezés, ami az elégetett földgáz vagy PB gáz elégetésével energiát szabadít fel, amelyet egy közvetítő közeg segítségével juttat el távolabbi pontokra. A fajtáit tekintve többfélét is megkülönböztethetünk egymástól.

A széles körű használatuk a különböző teljesítményű modellek elterjedésének köszönhető. A felhelyezésük szerint beszélhetünk fali berendezésekről, amelyek a kis méretük miatt olyan helységekben praktikusak, ahol fontos a megfelelő helykihasználás. Az álló változatok a modern kialakításuknak hála a belső térben is bátran elhelyezhetők.

Funkciója szerint lehet fűtő, illetve kombi egy gázkazán. A fűtő kazánok csak fűtésre használhatók, a kombi készülékek bár nem tudják tárolni a vizet, de átfolyós rendszerüknek köszönhetően képesek lehetnek melegvíz előállítására. Az abszolút komfortos megoldás a tárolós változat, amely felmelegíti és tárolja is egyben a vizet, így kényelmi szempontból a legideálisabb megoldás.

Költséghatékony fűtési rendszer a kondenzációs gázkazán

A manapság használt gázkazánok a kialakításuknak köszönhetően rendkívül biztonságosnak mondhatók. A régi nyílt égésű kazánoknál gyakran előfordult, hogy az égéstermék visszajutott a légtérbe, így fennállt a szénmonoxid mérgezés veszélye. Egy ilyen korszerű berendezésnél ez nem jöhet szóba, mert a kondenzációs gázkazán nem lép kapcsolatba a környezetének a levegőjével, az oxigént nem a lakótérből veszi el.

Ráadásul a működtetése gazdaságos és energiatakarékos, mert a kondenzáció miatt kevesebbet fogyaszt, ráadásul környezetvédelmi szempontból is rendkívül előnyös. A kondenzációs gázkazán előnyei az alacsony hőmérsékletű fűtési rendszereknél a legjobban kihasználhatók, mint például a padlófűtés vagy falfűtés, mivel itt nem szükséges a maximális teljesítmény leadása.

Itt a megnövekedett hatásfok miatt csökken a szükséges felhasznált energia és kevesebb a gázfogyasztás, így a fűtési költségek jelentősen visszaszoríthatók. Tapasztalatok szerint, a kondenzációs gázkazán használatával akár 20-35%-ot is spórolhatunk a gázszámlán.