TV csatornák és műsorgyártók

A teraszt legtöbben árnyékolni szeretnék és/vagy úgy kialakítani, hogy ne tudjanak az utcáról belátni. De sokan megfeledkeznek arról, hogy mennyire előnyös lehet a szélfogó teraszra. Ugye az árnyékoló esetében meg kell fontolni, hogy mekkora felületen szeretne mégis fényt engedni a teraszra.

Ekkor nyugodtan lehet olyan ablakok mellett dönteni, amelyek leereszthető sötétítővel rendelkeznek. A szélfogó teraszra esetében nem ennyire egyszerű a helyzet. Ekkor fontos szempont az is, hogy mennyire tartós a felhasznált kellék. Ha csak egy könnyű szellőt kell megállítani, akkor nyugodtan dönthet egy vékonyabb matéria mellett.

Nyilván, ha erősebb széllökésektől akarja védve érezni magát az ember, akkor a szélfogó teraszra egy ellenálló matériából készült tartozék kell legyen. Ekkor beválhat a 900g/nm-es anyagú modell. Egy nagy felületű szélfogó ponyva megtartásához természetesen erősebb tartószerkezetre is szükség lesz.

Sőt, a nagyobb anyag nagyobb önsúllyal is bír. Ezért a szerkezet méretezésénél ezt a kérdést is figyelembe kell venni. Világos hát, hogy amikor kell a szélfogó teraszra, akkor több mindent érdemes alaposan figyelembe venni, hiszen csakis így kapható meg az a termék, amelyik minden téren ideális és hosszú távon is kibírja a megpróbáltatásokat.

Nyilván a szélfogó mellett, a kertben fontos az átláthatatlanság is. Az átláthatatlan kerítés megépítésekor ugyancsak sok mindent meg kell vizsgálni. A mérete és az anyaga az a két tulajdonság, ami a leginkább befolyásolja, hogy milyen kapcsolata lesz a teleknek a szomszédokkal és az utcán járó személyekkel.

Azt egyből le kell szögezni, hogy az átláthatatlan kerítés nem jelent egyet a bezártság érzésével. Nem fogja azt érezni a tulajdonos, mintha egy agy erődítményszerű épületben lenne. Teljesen elfelejthető a börtönhatás. A mai modern átláthatatlan kerítés ennek pont az ellenkezőjét garantálhatja, de csakis akkor, ha a megfelelő alapanyag mellett dönt a háztulajdonos.

Nyilván sok minden közül lehet válogatni ekkor. A legolcsóbb megoldás a drótkerítés, amit szélfogó hálóval szerelve lehet átlátszatlanná varázsolni. Mostanság azonban a fatáblás átláthatatlan kerítés a divat, hiszen ez reális árú, megbízható és igazán profi.