TV csatornák és műsorgyártók

Egyetlen komoly kertépítő sem állítja, hogy egy egyszerűbb öntözőrendszert nem lehet otthon, saját kezűleg telepíteni. Egy kis ügyességgel és kitartással a csepegtető rendszer házilag is megépíthető. A siker érdekében természetesen szükség van bizonyos szerszámokra és egy tervre, ami tartalmazza az elengedhetetlen alapanyagokat és a munkálatok lépéseit.

Az első lépés mindig a terület alapos átvizsgálása, szemrevételezése. Ha ez kész van és minden a terv szerint néz ki, akkor a rendszer alkatrészeit és a telepítéshez szükséges szerszámokat elő kell készíteni. Ezt követően kötelező átgondolni a munkafolyamatokat és a teendőket.

A csepegtető rendszer házilag történő megépítése mindig a helyszín adottságainak megfelelően történik. Nagyon oda kell figyelni az árkok kiásására, ami két módon is történhet. Kész kert esetében a gyep téglázási módszer biztosan nem okoz csalódást, hiszen így a tulaj nem tesz kárt a pázsitban.

Ha töltött talaj van, akkor egyszerűen kiássa az árkokat. A kiásott árkokba lehúzza a tulaj a vízcsöveket, és felszereli rá az öntöző elemeket. Amikor a cél a csepegtető rendszer házilag való összeszerelése, óvatosan kell bánni a szelepekkel. Mindig a helyszín tulajdonságaihoz viszonyítja tanácsos elhelyezni a tartozékokat.

Mini öntözőrendszer házilag: megy ez egyedül is!

Mi a teendő akkor, amikor a szelepek a víz aknába kerülnek? A szimpla, mini öntözőrendszer házilag való megépítésekor számolni kell a vízcsövek helyével, így lyukat kell fúrni azoknak. Ha hagyományos módon szelepaknába lesznek, akkor kiássa az ember a szelepakna helyét és beleszereli a szelepeket.

Ha ez kész van, akkor simán beköti a megfelelő szelepekbe a különböző zónák vízcsöveit, és lehúzza a kábelt is, ami a szelepeket az automatikával köti össze. A mini öntözőrendszer házilag nem teljes az automatika és esőérzékelő nélkül. Még ha egy nagyon egyszerű rendszerről van szó, a maximális hatékonyság és a várt eredmények érdekében nem szabad ezekről megfeledkezni. A mini öntözőrendszer házilag témában még többet lehet olvasni a vizontokbt.hu oldalon.