TV csatornák és műsorgyártók

Egy kerítés időtálló jellege és tartóssága nagymértékben függ az építés során használt tartozékoktól. Például a kerítés feszítődrót a hálós megoldások esetében elengedhetetlennek bizonyul. Ahogy a neve is mutatja, a legfontosabb feladata a háló megtartása az oszlopok között. Ha feszes a vezérdrót, akkor biztos lehet benne a tulajdonos, hogy a kerítésrendszer elemei mindig feszesek lesznek. Sok helyen persze megfigyelhető, hogy a háló túlságosan hullámos. Sajnos ez a későbbiekben sok gonddal jár majd, főleg a szél és az eső miatt. Ilyen helyeken még menthető a helyzet a kerítés feszítődrót segítségével.

Fém és műanyag hálókhoz egyaránt beválik a drót. Jó választás lehet a 3,1 milliméteres, minőségi acélhuzalból készült, vastag horganyzású produktum. A kerítés feszítődrót megvehető a gabionok.hu oldalon. Mikor használható még a kellék? Ha a tulajdonos úgy dönt, hogy egyedi gabion szerkezetet épít, és nem tudja előre a gabion mélységét, esetleg különleges, oszlopra hajlított távtartós merevítőt szeretne, akkor méretre vágott és meghajlított kerítés feszítődrót segítségével is készítheti a belső összekötőt. Lehet, hogy ekkor több munka van az egésszel, de az egyedi méret és a kedvezőbb ár kárpótolja a megnövekedett feladat mennyiséget.

Vége a nagy zajnak a hanggátló kerítés segítségével

A gabion kerítések sokoldalúságát bizonyítja, hogy azok remekül beválnak, amikor a zajfogás, hangcsillapítás a cél. A speciális hanggátló kerítés ezen tulajdonsága teszi ezt annyira népszerűvé olyan helyeken, ahol a mindennapos zaj megnehezíti a délutáni pihenést vagy épp az esti alvást. Az alap változatú hanggátló kerítés csak kis mértékben csökkenti a zajt.

A 3D és vékony kerítések zajfogó hatása 5-10 decibel. Azonban a gabion basic és 2D 20 cm vastag kerítésrendszer zajfogó képessége a kő feltöltés zajfogó képességének hatására már kb. 20-25 decibel. A kőkosaras megoldásoknál a hanggátló kerítés zajfogó adottsága meghaladhatja a 25 decibelt is. Bizonyos technikákkal pedig akár 50 db értékig is növelhető ez. Ennek köszönhetően a szomszéd fűnyírójának 90 db-es zaja a kerítésrendszernek hála 40-re is csökkenhet.