TV csatornák és műsorgyártók
szemészeti szűrővizsgálat

Szemészeti szűrővizsgálat

A különböző szűrővizsgálatok időnkénti elvégzése nagyon fontos, mert így még idejében diagnosztizálható egy esetleges probléma, de jobb esetben megnyugodhatunk, hogy semmi baj nincs. Teljes és általános szemészeti vizsgálat 40 éves korig 2 évente, utána pedig minden évben javasolt. Szemészeti szűrővizsgálattal kapcsolatos tudnivalókat remekül összefoglalja a budaiszemeszet.hu weboldal. De nem mindegy, hogy hol és milyen szakemberrel végeztetjük el ezeket a vizsgálatokat.

A legjobbat kell megtaláljuk! Korszerű szemészeti műszerparkkal van felszerelve a Budai Szemészeti Központ, ahol átfogó és specializált szaktudással rendelkező szemész szakorvosok várják a pácienseket. Nemcsak Magyarországon, hanem nemzetközi szinten is elismert képviselői a szakterületüknek az itt dolgozó orvosok. Speciális szakterületeik közé tartozik a lézeres látásjavítás, a látásjavító szemlencseműtétek, a szürkehályog kezelése, a diabetes és macula degeneráció gondozása, a szemészeti plasztikai műtétek, illetve a könnyezés miatti beavatkozások.

Most lássuk, hogy mire terjed ki egy általános szemészeti szűrővizsgálat! Az analízis során vizsgálják a fénytörési hibákat közelre és távolra is. Ugyanakkor bizonyos krónikus betegség szemészeti szűrése is lezajlik, amire azért van szükség, mert ezek a kórok a kezdeti stádiumban sokszor nem okoznak panaszokat. Ezek pedig nagyon gyakori betegségek, mint a diabétesz, a magas vérnyomás, a zöld- és a szürkehályog, a makuladegeneráció, a keratoconus.

Ezeken túl, szemészeti szűrővizsgálat alkalmával sor kerülhet tájékoztatásra fénytörési hibák műtéti korrigálásáról, látászavarok, szemüvegproblémák átbeszélésére. A fent említett portálon minden információt meg lehet találni a Budai Szemészeti Központban elvégezhető szemészeti szűrővizsgálatokról, ezért mindenki, aki jelentkezni akar erre, tud tájékozódni. Ugyancsak a weboldalon foglalhatunk időpontot is, ennek folyamata rendkívül egyszerű. Ne hanyagolja el a vizsgálatot, hanem előzzön meg ezzel minden lehetséges bajt!