TV csatornák és műsorgyártók
Napelem

Napelem

Egyre több pályázat jelenik meg hazánkban, de egész Európában is amelyek a megújuló energiaforrások alkalmazását ösztönzik. A lakott területek napelemes közvilágítás segítségével is éppen olyan jól kivilágítottak lehetnek, mint a manapság még használatos áramforrásokkal.

Sok vita van a nap- és szélenergia hatékonyságáról, főleg az áráról, de a körülmények azt mutatják, hogy lassan nem az ár számít, hanem a környezetbarát energiaforrás.

Sajnos még mindig sokakban kérdés, hogy a napelemes közvilágítás bevezetése valóban elkerülhetetlen vagy van más megoldás? Az energiaárak egyre magasabbak, ami az önkormányzatoknak komoly anyagi megterhelést jelent. A napelemes közvilágítás telepítése valóban nem olcsó, viszont utána teljesen ingyenes és karbantartást sem igényel.

A közbiztonság miatt, a lakot területek utcái egész éjjel megvilágítottak és ezen nem is nagyon lehet változtatni. Az igaz, hogy emiatt a fényszennyezés igen magas, de egyelőre nincs jobb megoldás. Némelyik településen az éjszakai órákban gyengébbre veszik a fényerőt, hiszen ez is valamelyest megtakarítást jelent.

Print Friendly, PDF & Email